Policisti v kraju Braintree v ameriški zvezni državi Massachusetts so se v luči vročinskega vala, ki je te dni zajel državo, odločili za nenavaden preventivni ukrep. Občane so prosili, naj se vzdržijo kaznivih dejanj, ki so jih načrtovali za konec tedna. »Ljudje. Zaradi ekstremne vročine vse, ki načrtujejo kriminalna dejanja, prosimo, naj jih odložijo na ponedeljek,« so zapisali in dodali, da so tovrstne dejavnosti zaradi vročine tvegane. Predlagali so jim še, kako naj bolj »pametno« zapravijo čas: »Ostanite doma, vklopite klimatsko napravo, oglejte si tretjo sezono serije Stranger Things, igrajte se z aplikacijo Faceapp, v kleti vadite karate. Ponovno se vidimo v ponedeljek, ko bo hladneje.« 

V ZDA bo po včerajšnji vroči soboti izjemno vroča tudi nedelja, meteorologi namreč napovedujejo, da se bodo v več velikih mestih temperature povzpele do 38 stopinj Celzija. Vročinski val se sicer razteza vse od Velikih planjav do vzhodne obale, na udaru je tako skoraj 150 milijonov ljudi. Vročina je že terjala tri življenja, vključno z 32-letnim nekdanjim profesionalnim igralcem ameriškega nogometa Mitchem Petrusom, ki se je v četrtek zaradi vročinske kapi zgrudil med delom pred družinsko trgovino. 

Opozorila pred vročino so izdali tudi v delih vzhodne Kanade, s pretečimi besedami pa je občane nagovoril župan New Yorka Bill de Blasio, ki je dejal, da bo »v soboto res, res hudo, nadaljevalo se bo do nedelje. Pazite nase, ne hodite na vročino, če ni resnično potrebno … to so resne, resne stvari.« V New Yorku so medtem odpovedali triatlon, kar se od leta 2001, ko so ga organizirali prvič, še ni zgodilo.