Povečano tveganje

"Skrivnostne" odpovedi letov: na letalske potnike preti nevarnost terorističnega napada?

S.R./STA
21. 7. 2019, 08.17
Posodobljeno: 21. 7. 2019, 08.22
Deli članek:

British Airways je iz varnostnih razlogov odpovedal polete v Kairo. Enako je storila nemška Lufthansa, katere letala bodo danes tja znova letela.

Profimedia
Pri letalski družbi so pojasnili, da se za to odločili iz varnostnih razlogov.

Britanska letalska družba British Airways je v soboto zvečer za teden dni odpovedala polete v Kairo. V British Airways so bili v soboto zvečer skopi s pojasnili, zakaj ne bo poletov v Kairo. Navedli so le, da so se za odpoved poletov za teden dni odločili iz varnostnih razlogov ter da je varnost potnikov in posadke zanje najpomembnejša. 

Tudi nemški letalski prevoznik je v soboto začasno odpovedal polete v Kairo iz Frankfurta in Münchna. "Ker je varnost za Lufthanso najpomembnejša, je letalska družba 20. julija preventivno odpovedala polete v Kairo," so v soboto zvečer zapisali v sporočilu za javnost. Kmalu zatem so sporočili, da bodo danes predvidoma znova leteli v egiptovsko prestolnico po voznem redu. Razlogov za obe odločitvi niso podrobneje pojasnili.

Britansko zunanje ministrstvo sicer v najnovejših priporočilih državljanom glede potovanja v Egipt opozarja na povečano tveganje terorističnih napadov v zračnem prometu.