Nečedno dejanje

FOTO: Tega nikar ne počnite v Benetkah! Turista plačala 950 evrov kazni

S.R.
20. 7. 2019, 16.31
Posodobljeno: 20. 7. 2019, 16.37
Deli članek:

Policija v Benetkah so po žepu udarile nemška turista, ker sta si v bližini mostu skuhala kavo.

Comune di Venezia
Skuhala sta si kavo.

32 in 35 let stara turista iz Berlina sta morala predčasno končati svoj dopust v mestu na vodi. Za 950 evro »lažja« sta morala Benetke nemudoma zapustiti, potem ko so ju policisti zasačili, da sta si nastopnišču ob mostu Rialto s pomočjo gorilnika skuhala kavo. Gre za najstarejšega od štirih mostov čez Canal Grande, policiste pa je na to nečedno dejanje opozoril eden od mimoidočih. 

Oblasti v Benetkah, ki jih letno obišče približno 30 milijonov turistov, so namreč uvedle vrsto novih pravil, povezanih s kršenjem javnega reda, vključno s prepovedjo piknikovanja na določenih mestih. Kazni boste deležni tudi v primeru, če vas zalotijo, da se po mestu sprehajate zgoraj brez. 

»Benetke je treba spoštovati, nedostojneži, ki pridejo sem in počnejo, kar se jim pade na pamet, pa morajo to razumeti. Zahvaljujoč lokalni policiji bodo kaznovani in izgnani,« je po poročanju BBC ponosno pojasnil župan Luigi Brugnaro. Hkrati bodo »prekršarje« kaznovali tako, da bodo njihovo identiteto posredovali veleposlaništvu njihove države. Dopustniki morajo sicer od lanskega decembra za vstop v Benetke plačati do deset evrov vstopnine.