Bombni tehniki že na letališču

Drama v Beogradu: lagal o bombi na letalu in pristal v zaporu

A.S.
18. 7. 2019, 10.10
Posodobljeno: 18. 7. 2019, 14.08
Deli članek:

Iz letala največjega nemškega letalskega prevoznika Lufthansa so na beograjskem letališču Nikola Tesla evakuirali 130 potnikov in 5 članov posadke. Zaposleni na letališču so namreč prejeli vest o domnevnem eksplozivnem sredstvu na zračnem plovilu.

Reuters
Slika je simbolična.

Letalo je bilo tik pred poletom, ko so zaposleni na letališču Nikola Tesla dobili vest o domnevnem eksplozivnem sredstvu. Na letališče so kmalu zatem prispeli bombni tehniki in številne policijske enote, piše Blic. »Vse pristojne službe so se takoj odzvale v skladu s postopki, predpisanimi za takšne primere. Prioriteta je omogočiti čim višji nivo varnosti za potnike in za samo letalo,« so sporočili predstavniki beograjskega letališča. 

Preiskava je pokazala, da je šlo za lažni preplah. Policisti pa so začeli z iskanjem osebe, ki je sporočila, da je na letalu bomba. Nepridiprav je 58-letni Željko S., ki je zaradi laži pristal v zaporu.  

Na zračnem plovilu je bila med drugim tudi ženska košarkarska reprezentanca (do 20 let), ki je bila na poti na turnir v Španijo, v okviru priprav na Evropsko prvenstvo na Češkem, ki bo med 2. in 11. avgustom.