Medijski linč?

Minister na davkoplačevaski račun razvajal goste z jastogom, šampanjcem in dragimi vini

G.G./STA
16. 7. 2019, 16.45
Posodobljeno: 16. 7. 2019, 18.26
Deli članek:

Francoski minister za okolje Francois de Rugy je po očitkih o zapravljanju denarja davkoplačevalcev odstopil.

Profimedia
Francois de Rugy pravi, da gre za podtikanja.

"Napadi in medijski linč, uperjeni proti moji družini, so me prisilili, da sem naredil potreben korak nazaj. Premierju sem danes podal svoj odstop," je sporočil Rugy, ki je bil tudi državni minister, kar pomeni, da je bil drugi človek vlade takoj za premierjem Edoudardom Philippom.

V sporočilu za javnost je tudi zapisal, da je vložil tožbo zaradi obrekovanja proti preiskovalni spletni strani Mediapart, ki je razkrila, da je Rugy v letih 2017 in 2018, ko je bil predsednik narodne skupščine, organiziral razkošne zasebne večerje, domnevno za prijatelje.

Po poročanju portala je Rugy svoje goste razvajal z jastogom, šampanjcem in izbranimi vini iz parlamentarne vinske kleti. Večerje, ki so jih plačali davkoplačevalci, naj ne bi imele nobene zveze z njegovim položajem, šlo naj bi predvsem za druženja, ki jih je gostila njegova žena, novinarka pri reviji Gala.

Mediapart je tudi poročal, da je imel Rugy v najemu državno stanovanje s subvencionirano najemnino, čeprav je imel precej previsoko plačo, da bi bil upravičen do tovrstne pomoči.