Trofejni lovi

FOTO: Odštela več kot 2000 funtov, da bi ubila leva in se poljubila pred njegovim truplom

R.T.
15. 7. 2019, 10.49
Posodobljeno: 15. 7. 2019, 13.15
Deli članek:

Dareen in Carolyn Carter iz Kanade sta v Južni Afriki ubila najmanj dva leva. Agencija Legelela Safaris, ki za ceno 2.400 funtov (2.673 evrov) omogoča lov na žirafe, leoparde, slone in leve, pa je njuno fotografijo objavila na svoji facebook strani.

Facebook
Pod fotografijo zakoncev Carter pa so zapisali: »Težko delo pod kalaharijskim soncem. Dobro opravljeno. Pošastni lev«.

Kanadski par se ponosno poljublja ob mrtvem levu, ki sta ga ravno preden je nastala fotografija, ubila v safariju v Južni Afriki. Carterjeva sta se udeležila lova, ki ga organizira Legelela Safaris. Agencija omogoča ubijanje divjih levov, slonov, leopardov, žiraf in za to računa 2.400 funtov, medtem ko je cena lova na zebro 400 funtov (445 evrov) nižja.

Zaposleni na svoj facebook profil nenehno objavljajo fotografije mrtvih živali in ponosnih lovcev, ki v rokah držijo strelna orožja.

Pod fotografijo zakoncev Carter pa so zapisali: »Težko delo pod kalaharijskim soncem. Dobro opravljeno. Pošastni lev«. Par se sicer ukvarja z nagačevanjem živali, svojega početja pa nista želela komentirati.

Ustanovitelj kampanje »Ban Trophy Hunting« ali »Prepovejmo trofejni lov« Eduardo Goncalves je prepričan, da so leve ujeli in jih vzrejali zgolj za potrebe trofejnega lova. Dodal je: »Videti je, da je bil ta lev ukročena žival, ki so jo vzredili zgolj za potrebe ošabnega selfija«.