Wimbledon 2019

Po dramatičnem finalu: "Na žalost je moral eden izgubiti"

G.G./STA
14. 7. 2019, 23.01
Posodobljeno: 14. 7. 2019, 23.09
Deli članek:

Po razburljivem finalu Wimbledona sta se oglasila protagonista. Zmagovalec Novak Đoković in za točko kratek Roger Federer.

Reuters
Velikana: Novak Đoković in Roger Federer.

"To je bil najbolj razburljiv finale, v katerem sem igral. Na žalost je moral eden izgubiti," je Švicarja po slavju posredno pohvalil tudi Đoković. Manj vesel, a ne pretirano razočaran, je bil Švicar: "Vse te zamujene priložnosti bom skušal čim prej pozabiti. Bilo je noro in enkratno. Upam, da sem dal ljudem priložnost, da verjamejo, da s 37 leti še ni vse končano. Na igrišču sem dal vse od sebe in počutim se dobro."

Igralca sta v finalu poskrbela za pravo teniško kriminalko. Đoković je prvi in tretji niz dobil po podaljšani igri, drugega in četrtega Federer prepričljivo. V zadnjem nizu, ki je trajal dve uri, pa sta igralca napetost stopnjevala praktično do zadnje točke. Đoković je vodil že s 4:2, a dopustil izenačenje, Federer je zapravil dve žogi za slavje.

V podaljšanih igrah pa Federerju servis ni uspeval po željah. Đoković na nasprotni strani je dvoboj odločil s prvo zaključno žogico.