Nekdanji šef formule 1

Bernie Ecclestone bi umrl za Putina, želi si ga na čelu Evrope: "Nisem podpornik demokracije. Potrebujemo diktatorja"

J.P.
9. 7. 2019, 07.21
Posodobljeno: 9. 7. 2019, 07.26
Deli članek:

Nekdanji šef formule 1 je prepričan, da je ruski predsednik eden od dobrih fantov in da ni dal ukaza za poskus atentata na Skripalove.

Profimedia
Bernie Ecclestone je navdušen nad Putinom.

Če vprašate Bernieja Ecclestonea, je bil ruski predsednik Vladimir Putin preveč zaposlen, da bi zrežiral napad z novičokom v Salisburyju marca lani, kateremu sta skoraj podlegla Sergej Skripal in njegova hčer Julija. 88-letni milijarder je prepričan, da gre pri teorijah, ki vpletajo ruskega predsednika, le za izmišljotine. 

A ne le to. Kot je dejal za The Times, je pripravljen za Putina dati svoje življenje: "Če bi kdo vanj uperil mitraljez, bi stopil pred njega. Zakaj? Ker je dober človek. Nikoli ni naredil ničesar, kar bi bilo slabo za ljudi." Ecclestone je dejal še, da bi moral 66-letni Putin voditi Evropo in da je pri invaziji na Krim šlo zgolj za ponovno "združitev Rusije". "Rad bi, da vodi Evropo. Nikogar nimamo, zato slabše ne bi moglo biti. Naredi, kar reče, da bo. Nisem podpornik demokracije. Potrebujemo diktatorja. Diktator reče, kaj bo naredil, v demokraciji se vse razvodeni."