Junakinja

FOTO: Amputirali so ji nogo in ji rekli, da bo živela še tri tedne, a se ni predala

A.S.
8. 7. 2019, 18.13
Posodobljeno: 8. 7. 2019, 21.25
Deli članek:

Sedaj 29-letni Mami Cax so pri štirinajstih letih povedali, da bo živela le še tri tedne. Diagnosticirali so ji agresivno obliko raka in ji amputirali nogo, ona pa se ni predala.

Instagram (osebni profil)
Mama Cax

Američanka Mama Cax ima na družbenem omrežju Instagram nekaj manj kot 180.000 sledilcev. A vendar ne gre zgolj za lepo dekle, Mama ima za seboj težko življenjsko izkušnjo. Po diagnozi raka, je sledil nov udarec, živela naj bi zgolj še tri tedne. Bolezen ji je vzela nogo, Mama pa se ni predala.

Ostala je pozitivna in hvaležna, da je preživela. Sedaj svojo zgodbo deli s številnimi, njen blog pa je inspiracija mnogim. “Želim izkoristiti svoj položaj in pomagati indvalidnim osebam,” je povedala Caxova, ki so se ji kljub temu, da je ostala brez noge, odprla številna vrata v modni industriji. Svojo hibo je je prilagodila sebi v prid, proteze sedaj uporablja kot modne dodatke.

Coxova pa je svojo močno voljo pokazala tudi na študijskem področju in diplomirala na eni od univerz v New Yorku. “Želim pokazati, da se ima vsak človek lahko rad. Na vseh koncih sveta pa so ljudje, ki so izključeni, naj bo to na političen ali družben način,” je še dodala.