Požrtvovalno

VIDEO: Ni mogel dopustiti, da bi umrla njegova nečakinja: 20-letnik hudo opečen, a bi ravnal enako

J.P.
8. 7. 2019, 09.35
Posodobljeno: 8. 7. 2019, 09.35
Deli članek:

20-letnik je utrpel opekline druge in tretje stopnje, potem ko se je pognal v gorečo stavbo, da bi nečakinjo rešil gotove smrti.

Facebook
Derrick Byrd

Čeprav je Derrick Byrd pri reševanju nečakinje iz gorečega doma po obrazu, hrbtu in rokah utrpel opekline druge in tretje stopnje, vztraja, da bi še enkrat ravnal enako, če bi to bilo potrebno. 

Ni mogel dopustiti

V družinskem domu v Aberdeenu v ameriški zvezni državi Washington je zagorelo v četrtek zjutraj. 20-letni Američan je stekel iz hiše in ujel nečaka Juniorja in Roryja, ki sta skočila skozi okno drugega nadstropja. Derrickova sestra in mama treh otrok Kayla je med plezanjem na streho omahnila v globino, zaradi česar si je osemletna Mercedes, ki bi prav tako morala skočiti, premislila – prestrašena se je zatekla nazaj v hišo.

»Klicala me je,« je povedal za KOMO. »Nisem mogel dopustiti, da ostane tam. Nisem mogel dopustiti, da moja nečakinja umre.« Derrick se je tako vrnil hišo, ki je bila takrat že povsem v plamenih. Našel jo je v dimu in peklenski vročini. Slekel si je majico, jo ovil okoli njenega obraza in z njo stekel po stopnicah in na prosto.

Od hiše ni ostalo nič. Vzrok za požar še ni znan; znano je le, da je zagorelo v drugem nadstropju. Da ni bilo smrtnih žrtev, se imajo zahvaliti požrtvovalnemu 20-letniku.