Nogometni klub Vučetinec z zahodnega dela Medžimurske županije je prejšnjo sezono v medžimurski tretji ligi (7. rang hrvaškega nogometa) osvojil drugo mesto in se tako uvrstil v višji rang tekmovanja. Tamkajšnja nogometna zveza ga je za sezono 2019/2020 uvrstila v skupino A druge medžimurske lige, čeprav so mu v geografskem smislu bližji klubi iz skupine B druge lige. V omenjenem nogometnem klubu so zaradi tega nezadovoljni. Trdijo, da zaradi tega ne bo sosedskih derbijem, s tem pa tudi ne gledalcev. Tudi njihovi navijači ne bodo premagovali velikih razdalj, izjavo kluba navaja spletna stran 24sata.

Imajo tri možnosti. Da ostanejo v tretjem rangu županijskega nogometa, zaprejo klub ali pa se preselijo v Slovenijo. Očitno se nagibajo k slednji.

S slovenskimi klubi imajo dobre odnose, pravijo, v Sloveniji so večkrat gostovali. Če se torej v naslednjih desetih dneh situacija ne razreši njim v prid, bodo klub prestavili v Slovenijo, kjer bodo tudi registrirali svoje igralce.

In ko se tako drugi klubi v omenjeni ligi pripravljajo na sezono, se v NK Vučetinec ubadajo z negotovo prihodnostjo mladega kluba, leta 2010 osnovanega z namenom, da se bo meril v občinskih derbijih. Kar bi lahko, kot kaže, padlo v vodo. Slovenski nogomet bi tako lahko dobil nov klub.