Stenice v Zadru

Sesale so Renatino kri in ji zagrenile počitnice

R.T.
3. 7. 2019, 10.28
Posodobljeno: 3. 7. 2019, 10.29
Deli članek:

Turistko iz Brazilije niso zbadali komarji, z njo so se sladkale stenice.

Facebook
Renato Castro so pogrizle stenice.

Renata Castro iz Ria de Janeira je bila minuli teden na počitnicah v Zadru. Nastanjena je bila v eni od starejših hiš in je postala takoj navdušena nad lepotami tega dalmatinskega mesta in okolice. Nato pa so ji zagodli komarji. Tako je vsaj mislila, ko je zjutraj po svojem telesu zagledala rdeče kolobarje. Ko se je natančneje pogledala, je ocenila, da rdečina najverjetneje ni delo komarjevih rilcev, zato je odšla k zdravniku.

Po pregledu so jo zbodli z injekcijo proti alergiji, predpisali pa ji tabletke claritine. Razložili so ji, da so jo pogrizle stenice, milimetrske žuželke z izbuljenimi očmi, ki se skrivajo tudi v vzmetnicah, tekne pa jim človeška kri.

Običajno mesto ugriza srbi, mnogo redkejše, tako strokovnjaki na Nacionalnem Inštitutu za javno zdravje, so alergijske reakcije s koprivnico. In prav to se je pripetilo Brazilki Renati.

Facebook
Alergijska reakcija po ugrizih stenic.

Turistka je obvestila lastnika apartmaja, ki ji je zagotovil, da bo opravil s stenicami, kar bo garaško opravilo, saj so te nočne živalce mojstrice skrivanja. Velja pa omeniti, da prisotnost stenic ni nujno povezano s pomanjkljivo higieno.