Ruska deklica

Heleni so rekli naj hčerko zaradi deformacije obraza zapusti

R.T.
28. 6. 2019, 20.20
Posodobljeno: 28. 6. 2019, 20.20
Deli članek:

Šestletna Rusinja Darina Sphengler je bila rojena brez ustnic in brade. Deklici nikoli niso postavili diagnoze, zdravniki pa sedaj predvidevajo, da je deformacija obraza posledica redkega Nagerjevega sindroma.

Profimedia
Ker v Rusiji deklici niso znali pomagati je družina odpotovala v London.

V porodnišnici Heleni Sphengler (47) takoj po porodu zdravniki niso želeli pokazati otroka. Ko pa so jo le odpeljali do inkubatorja, je doživela šok.

“Stemnilo se mi je, izgubila sem zavest,” je povedala za Dailymail. Kmalu zatem so ji tamkajšnji zdravniki svetovali, da je najbolje, da Darino preda v oskrbo bližnje sirotišnice. S soprogom pa se otroku nista želela odpovedati. 

Profimedia
Družina Sphengler

Ker v Rusiji deklici niso znali pomagati je družina odpotovala v London, kjer so Darino ta teden operirali v londonski bolnišnici Great Ormond Street. Cena operacije je znašala 67.400 funtov, financirala pa jo je ruska neprofitna organizacija “Rusfond”.

Darinina mati upa, da bo operativni poseg deklici omogočil, da bo normalno jedla in posledično pridobila več kilogramov ter predvsem, da bo morda spregovorila. Deklica ima namreč zgolj 11 kilogramov, ne govori, a se povsem zaveda negativnih odzivov okolice. “Želela bi, da ljudje nehajo uperjati prste v njo,” je povedala mati.

“Upam, da bo začela normalno dihati in da bo normalno rasla. Sedaj pogosto zboli. Pa tudi otroci se bodo igrali z njo, sedaj se je vsi bojijo,” je dodala Helena pred operacijo in izrazila, da si najbolj želi, da bi ji deklica rekla “mama”.

Ljudje naj bi paru Sphengler velikokrat rekli, da bi morala šestletnica nositi masko. Kljub vsem grdim pogledom iz okolice pa je Darina vesela deklica. “Kupili smo ji številne igrače, vendar nič ne more zamenjati prijateljev,” izpostavlja Helena.

Britanski mediji o rezultatih operacije še ne poročajo.