Dvojna vloga

Melania je "svojo" pomočnico spravila k Trumpu

G.G./STA
26. 6. 2019, 08.54
Posodobljeno: 26. 6. 2019, 09.01
Deli članek:

Prva dama ZDA Melania Trump je tvitnila, da bo njena tiskovna predstavnica Stephanie Grisham postala nova tiskovna predstavnica Bele hiše.

Reuters
Stephanie Grisham in Melania Trump

42-letna Grishamova je mati samohranilka dveh sinov, prihaja iz Arizone, kjer je delala za pravosodnega ministra države Toma Horna. Leta 2012 je bila del kampanje republikanskega predsedniškega kandidata Mitta Romneyja

S prvo damo sta usklajeni in novembra lani sta poskrbeli, da je bila odpuščena uradnica sveta za nacionalno varnost ZDA Mira Ricardel, ker se je z Melanio Trump prepirala na turneji po Afriki.

Grishamova bo na položaju zamenjala Sarah Sanders, ki je nasledila prvega tiskovnega predstavnika Bele hiše pod vodstvom Donalda Trumpa Seana Spicerja.

Profimedia
Stephanie Grisham je nasledila Sarah Sanders.

Sandersova se je odločila, da odide konec junija, njen položaj pa zadnje mesece niti ni bil več tako pomemben. Rednih novinarskih konferenc ni bilo, če so bile, pa je šlo le za prepire z dopisniki Bele hiše okrog tega, kdo komu laže. Tudi Grishamova naj bi imela podobno "odločen" odnos do medijev, kot ga je imela Sandersova skupaj s predsednikom Trumpom.

Grishamova sicer namerava poleg novega položaja ohraniti tudi položaj tiskovne predstavnice Melanie Trump ter prevzeti še položaj direktorice komunikacij Bele hiše.