Bitka s kilogrami

Prebolela je bulimijo, sedaj je ponosna na svojih 136 kilogramov

A.S.
20. 6. 2019, 20.39
Posodobljeno: 20. 6. 2019, 20.39
Deli članek:

Suma Jane Dark je 32-letnica iz Portlanda, mesta v ameriški zvezni državi Oregon. Pri 11 letih so ji diagnosticirali bulimijo, danes pa svoje kilograme nosi s ponosom, piše Dailymail.

Instagram (osebni profil)
Suma Jane Dark

“Vedno sem bila debeluška. Nikoli nisem bila takšna kot vrstniki, nikoli nisem nosila podobnih oblačil kot oni. To je bil zame vir depresije in sramu,” je povedala Suma Jane. Shujševalni tabori so bili njen vsakdan v otroških letih. Od sedmega leta naprej je poskušala izgubiti kilograme, a zaman. “Odrasli so mi nenehno govorili, da me v kolikor shujšam čaka svetlejša prihodnost, da bom precej lepša,” je povedala 32-letnica in dodala, da so jo nenehno spraševali: “Si ne želiš partnerja, želiš umreti do 30. leta?”

Svoje odraščanje opisuje kot pekel. Ker ni znala nadzirati svoje teže drugače, je pri 11. letih začela bruhati. Takrat pa se je začel njen boj z bulimijo. V svojih zgodnjih 20 je uživala številna mamila in učinkovine, ki bi ji pomagale pri izgubi kilogramov, telovadila pa je kar štirikrat na dan. Takrat je dosegla mejo 62 kilogramov, njeno duševno stanje pa se je dotaknilo dna. Doumela, da ji mora biti ženska v ogledalu všeč. Vzljubila se je in vključila v številne spletne skupine za samopomoč. Kmalu zatem je odprla uporabniški račun na družbenem omrežju Instagram, kjer, kot pravi, širi pozitivno sliko o močnejših ženskah.

“Osvobajajoče je videti samega sebe na fotografijah in deliti svoje izkušnje z drugimi. Sedaj je od videza telesa bolj pomembno to, kako mi stojijo določeni vzorci in tkanine,” je še povedala in dodala, da nikoli ni bila bolj srečna kot sedaj, ko ima 136 kilogramov.