Strmoglavljenje

Imajo krivca? Aretirali moškega, osumljenega smrti Sale

J.P.
20. 6. 2019, 07.45
Posodobljeno: 20. 6. 2019, 08.16
Deli članek:

Preiskovali so sum kriminalitete in ga dobili.

Profimedia
Zasebno letalo je z radarjev izginilo pri otoku Guernsey v Rokavskem prelivu, kjer so po večdnevnem iskanju našli razbitine s truplom.

28-letni argentinski nogometaš Emiliano Sala je januarja ravno podpisal pogodbo z nogometnim klubom iz Cardiffa, ko je letalo, na katerem je bil, strmoglavilo v Rokavski preliv. Njegovo truplo je v Dorset prispelo 7. januarja. Truplo 59-letnega Davida Ibbotson še vedno ni bilo najdeno.

Preiskava suma kriminalitete je obrodila sadove: uboja je osumljen 64-letnik iz Severnega Yorkshira. Aretirali so ga včeraj.

MailOnline poroča, da gre za 64-letnega Davida Hendersona, ki bi prvotno moral pilotirati letalo, a si je zadnji trenutek premislil. Vskočil je njegov prijatelj Ibbotson, ki pa je imel le licenco za zasebnega pilota, ne pa tudi za komercialnega, ki je potrebna za prevoz potnikov. Prav tako ne bi smel leteti ponoči ali v slabem vremenu.

Zaradi fotografije

V začetku meseca so policisti iz Wiltshira zaradi fotografije Sale v mrtvašnici v Bournemouth kazensko ovadili dve osebi. Februarja aretirana 48-letna Sherry Bray in 62-letni Christopher Ashford bosta pred sodnika v Swindonu stopila 10. julija.

Tik pred katastrofo

Sala je le malo, preden je letalo izginilo z radarja, za družino in prijatelje posnel pretresljivo sporočilo. 28-letni nogometaš je le malo, preden je letalo izginilo z radarja, preko aplikacije WhatsApp družini in prijateljem poslal pretresljivo zvočno sporočilo, v katerem se zaveda bližajoče se katastrofe.