Denar ni problem

Študentka ljubljanske fakultete avtorica vodiča za homoseksualne turiste na Hrvaškem

A.S./STA
18. 6. 2019, 13.17
Posodobljeno: 18. 6. 2019, 13.17
Deli članek:

Na Hrvaškem je začel delovati prvi spletni portal za homoseksualne turiste, na katerem ponujajo informacije o namestitvah, restavracijah, barih, klubih, dogodkih in drugi ponudbi, ki bi jih lahko zanimala. Avtorica projekta Iva Piglić Lazić z Reke je idejo povezala tudi s študijem na fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

gaytravelcroatia.net
Na spletni strani gaytravelcroatia.net je mogoče izvedeti podrobnosti o nekaterih turističnih krajih na Hrvaškem, ki ponujajo namestitve in plaže za geje.

Na spletni strani gaytravelcroatia.net je mogoče izvedeti podrobnosti o nekaterih turističnih krajih na Hrvaškem, ki ponujajo namestitve in plaže za geje, kot tudi o lokalnih turističnih vodnikih v Zagrebu, Splitu in Zadru.

Priporočajo različne restavracije in klube ter omogočajo pripravo individualiziranih turističnih potovanj, kar lahko vključuje najem jaht, helikopterjev ali določenih avtomobilov, zasebne koncerte, in celo podrobnosti, kot so vrsta vode v hladilniku ali blagovna znamka posteljnine.

Načrtujejo tudi ponudbo lepotnih salonov in klinik za estetsko medicino ter vsega tistega, kar osrečuje gejevsko populacijo, je povedala Piglić Lazićeva za današnji Jutarnji list. Kot je poudarila, na spletni strani ne bo nobenih seksualnih vsebin.

Izpostavlja, da so homoseksualni turisti večinoma gostje, ki jim denar ni problem. Ker praviloma nimajo otrok, lahko potujejo celo leto. Omenja, da je vrednost letne svetovne turistične industrije, ki je usmerjena na gejevsko populacijo, približno 150 milijard ameriških dolarjev. Ocenjuje, da Hrvaško letno obišče približno 300.000 istospolno usmerjenih gostov, večinoma moških, ki jim je spletna stran predvsem tudi namenjena. 

Avtorica portala verjame, da je sovraštvo do homoseksualcev na Hrvaškem stvar preteklosti in da ni več veliko homofobov.

Piglić Lazićeva se, kot je povedala za hrvaške medije, s temo gejevskega turizma na Hrvaškem znanstveno ukvarja tudi na oddelku za kulturologijo na FDV v Ljubljani. Povedala je, da je informacije za spletno stran zbirala tri leta, pri čemer je opravila raziskave gejevske scene.