Zadnja žrtev

FOTO: Na dnu jezera na Cipru našli truplo otroka, sedme žrtve serijskega morilca

A.S.
13. 6. 2019, 08.16
Posodobljeno: 13. 6. 2019, 08.16
Deli članek:

Po večtedenski preiskavi je ciprska policija na dnu jezera blizu Nikozije našla truplo otroka. Najverjetneje gre za filipinsko deklico, sedmo žrtev serijskega morilca.

Reuters
Najmanj sedmim je vzel življenje.

Spomnimo: 

V začetku aprila so turisti odkrili prvo truplo ženske, ki ga je po močnem deževju naplavilo na površje zapuščenega rudniškega jaška. Identificirali so jo kot 38-letno Mary Rose Tiburcio s Filipinov. Policija je sprožila preiskavo in 18. aprila aretirala 35-letnega Ciprčana, sicer vojaškega častnika, ki je priznal, da je v treh letih ubil sedem tujk - pet odraslih žensk in dve deklici. Do vojaka so kriminaliste pripeljala spletna sporočila Tiburciove. Z njim se je namreč srečala po dogovoru na spletnih straneh za zmenkarije.

Reuters
Iskanje trupel v jezeru Kokkinopezoula. Voda je rdečkaste barve zaradi prisotnosti bakra, ki so ga kopali na tem področju.

Drugo truplo, 28-letne Filipinke so našli nekaj dni po aretaciji, do tretjega trupla, neidentificirane Azijke pa jih je privedel osumljenec. Kmalu zatem so našli še ostale tri smrtne žrtve, truplo šestletne Filipinke Sierre-Graze pa je bil zadnji manjkajoči člen. Šestletnica je bila sicer hčerka ene od ubitih žensk. Preiskovalci pa se bojijo, da je žrtev še več. Nekateri šepetajo o številki 30.

Reuters
V Nikoziji so na protestih izpostavili malomarno preiskavo policije v primeru pogrešanih žensk iz tujine.

Veliko število migrantov iz Azije in Romunije se na Cipru zaposluje kot pomoč v gospodinjstvih ali kot delavci oziroma delavke na poljih. Združenje za pomoč migrantom Kisa je ocenilo, da je nezadostna preiskava o izginotju teh tujk pokazala odnos države do prišlekov. Tudi ciprski predsednik Nicos Anastasiades je kritiziral površno policijsko preiskavo. Negodovanje javnosti zaradi omenjenega primera serijskega zločinca pa je pripeljalo do razrešitve direktorja policije in odstopa ministra pravosodja.