premalo žepnine

Arabski princ v Dubrovniku zapil toliko, da ni mogel plačati

R.T.
12. 6. 2019, 19.20
Posodobljeno: 12. 6. 2019, 19.20
Deli članek:

Elitni gostje, ki so na obalo prišli s križarke, so obnemeli ob izstavljenem računu.

Wikipediaq
Jahta Yas dubajskega aristokrata Hamdana bin Zajeda.

Luksuzna jahta Yas, ki te dni, pod zastavo Združenih Arabskih Emiratov pluje v Jadranskem morju, se je v noči iz sobote na nedeljo usidrala v Dubrovniku. Zvečer so se njeni gosti, med katerimi naj bi bil sin dubajskega šejka in člana kraljeve družine Hamdana bin Zajeda, s krova odpravili na celino. Tam so poiskali luksuzni nočni klub Culture Club Revelin in pričeli s popivanjem.

Kot je razvidno iz računa, so si bogati gosti privoščili potoke luksuznih viskijev, dragih penin in vina. Ko so dobili račun pa niso mogli verjeti svojim očem. Alkohola se je namreč nabralo za skoraj 370.000 hrvaških kun ali 50.000 evrov, poroča srbski portal Blic.

Družba je bila šokirana. Princ naj bi se z zaposlenimi v klubu skregal, računa pa naj ne bi hotel poravnati, zato so poklicali policijo, še poroča Blic. Uradnih zaznamkov sicer ni, hrvaški časnik Jutarnji list pa poroča, da ni prišlo do kaznivega dejanja, niti do prekrška. Očividci trdijo, da je bil princ v zadregi, saj naj s sabo ne bi imel dovolj denarja. Zato so mu na pomoč morali priskočiti prijatelji in podaniki, ki so hitro odprli denarnice in skupaj nabrali dovolj denarja.