Pred dnevi je v dubrovniško luko priplula en od največjih in najbolj luksuznih ladij na svetu. Gre za 141 metrov dolgo jahto Yas, ki je v lastništvu šeika Hamdana bin Zayeda bin Sultana Al Nahyana, emirja Združenih arabskih emiratov, piše Index.

Kmalu po vplutju si je premožna skupina zaželela čarov dubrovniškega nočnega življenja. V soboto zvečer so se napotili v popularni klub Culture Club Revelin. Tam so naročevali drage šampanjce in pijačo nudili tudi hostesam v klubu. Ob koncu zabave pa so zavrnili plačilo računa, znesek katerega je znašal neverjetnih 50.000 evrov. Želeli so plačati zgolj pijačo, ki so jo spili sami, medtem ko zneska šampanjcev, ki so jih ponujali dekletom, niso želeli poravnati.

Policija je mlajšega moškega privedla na postajo, on pa je kmalu zatem s pomočjo drugih poravnal celotne stroške računa.

Vrednost družinskega imetja sicer znaša več deset milijard dolarjev. Tovarne omenjenega emirja štejejo več kot 50 tisoč zaposlenih, Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan pa je tudi lastnik tretje največje jahte na svetu, ki v dolžino meri kar 162 metrov.