Iz Donave so v bližini mesta Szazhalombatta, 21 kilometrov južno od Budimpešte, v soboto potegnili žensko truplo, je sporočila policija. Potrdila je, da gre za državljanko Južne Koreje, ki je bila pogrešana v nesreči.

Na krovu turistične ladje Hableany (Morska deklica), v katero je 29. maja trčila ladja za križarjenja Viking Syring, je bilo 35 ljudi - 33 južnokorejskih turistov in dva madžarska člana posadke. Nesrečo je preživelo le sedem ljudi, ki so bili na krovu.

Reševanje in iskanje pogrešanih so oteževali visoka gladina Donave zaradi obilnega deževja ter močan rečni tok. Potapljačem se zato tudi ni uspelo prebiti v notranjost potopljene ladjice.

"Oblasti nadaljujejo z iskanjem sedmih pogrešanih južnokorejskih potnikov in madžarskega kapitana ladje na celotnem južnem delu Donave," je danes sporočila policija.

V soboto so srbske oblasti sporočile, da bodo v Donavi na srbski strani pri iskanju žrtev sodelovalo pet reševalnih plovil in 30 potapljačev.

Tožilstvo v Budimpešti je sicer v četrtek sporočilo, da je ukrajinski kapitan ladje za križarjenje, ki je osumljen povzročitve nesreče na Donavi v Budimpešti, osumljen povzročitve nesreče tudi na Nizozemskem 1. aprila. Prav tako je preiskava doslej ugotovila, da je s svojega telefona po nesreči zbrisal vse podatke.