V teh dneh se je podobno kot v naše kraje poletje vrnilo tudi v Avstrijo, s seboj pa je prineslo prve vročinske nevihte. Včeraj popoldne je neurje z vso silo udarilo zlasti na avstrijskem Štajerskem in v gozdnati regiji Waldviertel v Spodnji Avstriji. 

Začelo se je malo pred 17. uro, ko je se je Gradec po navedbah meteorologov spremenil v »nevihtno prestolnico.« Z neba se je vsula debela toča, ki je na nekaterih delih padala cele pol ure in dosegla tudi velikost marelice. Obilno deževje je nato zajelo celotno območje avstrijske Štajerske.

Poplavljali so tudi hudourniki, lokalna merilna postaja pa je na območju Ribniških Alp (Fischbacher Alpen) zabeležila kar 45 litrov padavin na uro. Nevihta se je nato preselila proti vzhodu nad Waldviertel in tudi tam na pokrajino odvrgla približno dva centimetra debelo točo. Škodo, zlasti na kmetijskih površinah, še vedno ocenjujejo, že zdaj pa je jasno, da bo ta velika, kar so potrdili tudi meteorologi.

Črni oblaki so se nato ponoči vendarle umaknili soncu. Tudi severni sosedje so se danes prebudili v jasno in vroče jutro.