Sodna noč

FOTO in VIDEO: V Nemčiji tornado odkrival strehe, prevračal avtomobile in podiral drevesa

S.R.
5. 6. 2019, 19.03
Posodobljeno: 5. 6. 2019, 19.08
Deli članek:

V nemškem mestu Bocholt je bilo v besnenju tornada, ki je razvil vetrove do 253 kilometrov na uro, poškodovanih devet hiš in podrtih približno 100 dreves. Prizanesel ni niti avtomobilom.

Facebook/Tornadoliste Deutschland
Skozi mesto Bocholt se je sprehodil tornado.

V nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija je v noči na danes divjala huda nevihta, ki pa je bila vendarle nekoliko zadržana, saj so meteorologi napovedovali malodane sodni dan. S to oceno pa se bržkone ne bodo strinjali prebivalci mesta Bocholt, ki jih je v tej burni noči obiskal tornado. Škoda je ogromna, saj se je devet hiš poslovilo od strešnikov, na strehi pa je pristalo večje število avtomobilov. Tornado je izruval tudi približno 100 dreves. V neurju se je poškodovala tudi ena oseba. 

Gre že za peti uradno potrjen tornado v Nemčiji letos. Močnejši tornadi, ki imajo tudi rušilno moč, v tem delu države sicer niso redkost. Po navedbah nemških meteorologov je tokrat šlo za tornado stopnje F2, vetrovi so torej pihali s hitrostjo od 181 do 253 kilometrov na uro. Na terenu je posredovalo približno 90 gasilcev, zaradi podrtih dreves pa so morali zapreti tudi eno cesto. Za današnjo noč napovedujejo nova neurja.