Uspeh

Nogomet je povezal ljudi in majhni Marli rešil življenje

A.S.
4. 6. 2019, 12.43
Posodobljeno: 4. 6. 2019, 12.48
Deli članek:

Štirimesečna Marla Malgorski iz mesta Gornje Jesenje ima neozdravljivo cistično fibrozo. Hrvaški mediji pišejo o pozitivni novici: sredstva so zbrana, Marla pa bo dobila medicinski brezrokavnik, ki ji bo pomagal pri izločanju sekreta, ki nastaja v njenih pljučih.

Facebook
Štirimesečna Marla Malgorski iz mesta Gornje Jesenje ima neozdravljivo cistično fibrozo.

Odlične novice, je kot piše Index, potrdil Marlin oče Goran Malgorski. Sredstva za dekličin medicinski brezrokavnik, ki stane nekaj manj kot 16.000 evrov, so zbrana. Prejšnji vikend so namreč v Zagrebu Goranovi prijatelji organizirali malonogometni turnir.

Točen znesek, ki naj bi ga zbrali na turnirju sicer še vedno ni znan, a kot navaja Marlin oče bo zadostoval za nakup dveh brezrokavnikov. Drugega bo dekličina družina podarila Kliniki za otroške bolezni v Zagrebu.

V akcijo zbiranja sredstev za Marlo so se vključili številni hrvaški nogometni igralci, ki so poslali drese s svojimi avtogrami: Dejan Lovren, Mario Mandžukić, Damagoj Vida, Marcelo Brozović, Danijel Subašić, Mateo Kovačić, Vedran Ćorluka, Milan Badelj, Ivan Strinić in Josip Pivarić.

»Nimam besed, hvaležen sem vsem, ki so pomagali,« je povedal Goran. Dodal je, da se bo v tem tednu sestal s predstavnikom tovarne, ki naroča medicinske brezrokavnike v Hrvaško. Na tovrstni medicinski pripomoček se čaka več tednov.

Marlin oče je povedal, da Marla kljub težki bolezni lepo napreduje in pridobiva na teži, kar za otroke, ki imajo cistično fibrozo, ni pogosto.