Kraljico pustil na cedilu

FOTO: Tako se je namrgodeni princ Harry izogibal Trumpa

J.P.
4. 6. 2019, 09.47
Posodobljeno: 5. 6. 2019, 08.54
Deli članek:

Zdi se, da se je vojvoda Sussekški včeraj izogibal predsednika Združenih držav Amerike.

Profimedia
Princ Harry ni bil najboljše volje.

Ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania sta včeraj obiskala Veliko Britanijo. Tam bosta tri dni. Kot smo poročali včeraj, je Meghan Markle na porodniškem dopustu, zato Trumpa ne bo spoznala. Tudi sicer je njegova velika nasprotnica, kar je slišal tudi Trump. "Nisem vedel, da je tako nesramna! Šokiran sem nad njenimi kritikami na moj račun, a hkrati presenečen, da je ne bom spoznal med britanskim obiskom. Kljub njeni nastrojenosti proti meni pa verjamem in vztrajam pri tem, da je Meghan zelo dobra princesa in da bo svojo vlogo le še nadgradila, zato ji želim le najboljše," je diplomatsko povedal v sporočilu za javnost.

Profimedia
Na varni razdalji

Ni izpolnjeval svojih dolžnosti

A očitno ne dovolj. Britanski mediji namreč poročajo, da se ga je nejevoljni vojvoda Sussekški po najboljših močeh izogibal. Princ Harry je z Američanoma kosil, med ogledom kraljičine zasebne zbirke umetniških del pa se je držal v ozadju in se izogibal poziranju z gosti za fotografije. Vstopil je s predsednikovo hčerjo Ivanko, nato pa se je raje pomenkoval z dvornim komornikom. Za petama jima je bil princ Charles.

Britanski mediji pišejo, da je bil Harry "tretji po činu", a svojih dolžnosti ni izpolnjeval. Bil je namrgoden in očitno je bilo, da ni hotel biti tam. Pišejo tudi, da je bilo njegovo obnašanje nezrelo in da zaradi svojih osebnih zamer ne bi smel zanemariti svojih obveznosti. Harry je, takoj ko je lahko, "pobegnil" v telovadnico, kjer se je 90 minut znojil. Na uradnem državnem banketu v palači ga ni bilo – tam so bili Charles, Camilla, William in Kate.

Harry je sicer bil eden od zadnjih predstavnikov britanskega kraljevega dvora, uvrščenih na seznam za državniški obisk. Britanski mediji špekulirajo, da je bil v to morda prisiljen, oziroma mu je nekdo svetoval, da bi izpadlo slabo, če ne bi bil prisoten.