Potem ko je Ren objavil video posnetek nehumane šale, je na družbenih omrežjih naletel na številne obsodbe. Zato se je kmalu zatem vrnil in brezdomcu dal dvajsetaka. Kot piše The New York Times, pa je kasneje hčerki žrtve ponudil še dodatnih 300 evrov in jo zaprosil, da ga ne toži.

Kanghua Ren, ki je sicer rojen na Kitajskem in v Barceloni živi že od otroštva, pa posledicam svoje neslane šale ni mogel ubežati. Sodišče v Barceloni ga je obsodilo na 15 mescev zaporne kazni, prav tako pa mora žrtvi plačati še 20.000 evrov odškodnine. Zaradi kršenja moralne integritete brezdomca pa je sodišče še ukazalo ukinitev Renovih uporabniških računov na vseh družbenih medijih. Youtuber je sicer želel pojasniti, da gre zgolj za šalo: »Stvari počnem v šali. Ljudje imajo radi morbidne stvari«.

Sodnica je opazila, da je Ren z oglaševanjem v okviru omenjenega videa zaslužil več kot 2.000 evrov. »To ni izoliran zločin,« je povedala sodnica Rosa Aragones. Youtuber je namreč tudi v prejšnjih objavah kazal okruten odnos do lahkih in ranljivih žrtev.

V spornem video posnetku, ki so ga sicer odstranili z omenjenega družbenega omrežja, se je Ren spraševal o spornosti dejanja, vendar je na koncu zaključil: »To mu bo pomagalo, da si malo očisti zobe. Verjetno jih ni skrtačil, odkar je reven«.