18-letna Ivana Smit

Priznala, da so šli z 18-letnico v troje, zanikata pa odgovornost za njeno smrt

R.T.
31. 5. 2019, 13.42
Posodobljeno: 31. 5. 2019, 13.53
Deli članek:

Decembra leta 2017 so na terasi v šestem nadstropju hotela v Kuala Lumpurju našli mrtvo nizozemsko manekenko Ivano Smit. Zakaj je »padla« z dvajsetega nadstropja?

Instagram
Ivana Smit

Policisti so še isti dan prijeli ameriškega milijonarja Alexa Johnsona in njegovo ženo Luno. Oba sta bivala v 20. nadstropju hotela, izkazalo pa se je, da je 18-letna Ivana Smit padla prav z balkona njunega apartmaja.

Johnson, ki je obogatel s kupčkanjem bitcoinov, je zanikal krivdo. Preiskovalci so ju zaslišali, niso pa imeli dokazov, da bi ju pridržali. Obdukcija je sicer pokazala, da je imela pokojna v krvi sledi kokaina in alkohola, Johnsonova pa sta zanikala, da bi ji onadva ponudila droge. Policija je primer zaključila z oceno, da je šlo za nesrečo. Kasneje, ko sta bila Johnsonova že na prostosti, so po novi obdukciji trupla, opravljeni na Nizozemskem, ugotovili, da je imela Ivana Smit podplutbe, ki so nastale pred padcem.
Starša pokojne manekenke sta prepričana, da sta za njeno smrt odgovorna zakonca Johnson. Najela sta odvetnike, ki pripravljajo tožbo zoper njiju.

Zakonca Johnson sta po izpustu poniknila, zapustila Malezijo in se znotraj ZDA večkrat preselila, njun posel pa je zašel v težave.
Po osemnajstih mesecih sta se prvič oglasila za Mail Online. Priznata, da se je jima Ivana po zabavi v klubih pridružila v hotelski sobi. Priznata tudi, da je prostovoljno sodelovala v »trojčku«, kaj več pa ne. Zelo jima je žal, da je najstnica padla z balkona, vendar, kot dodajata, sta takrat oba že trdno spala.