Pregrešno drago

Turisti za lignje in pivo plačali skoraj 800 evrov, to jim zdaj odgovarja lastnik

R.T.
31. 5. 2019, 12.58
Posodobljeno: 31. 5. 2019, 13.05
Deli članek:

Nek ameriški turist je nedavno obnemel ob pogledu na račun v eni od restavracij na grškem otoku Mikonos, sicer počitniški prestolnici svetovnega jet-seta.

Twitter
Toliko so plačali gostje za mizo številka 23.

Šest glava druščina, na čelu z 38-letnim ameriškim vojakom Franciscojem Tajedo, se je zazrla v račun, težak kar 836 evrov. In kaj so zmetali in zlili po grlu? Šest porcij lignjev, šest »lokalno« zvarjenih piv, tri cesarske solate, dve steklenički vode in kozarček paradižnikove omake. 

»To je sramotno! Za šest porcij lignjev smo jim plačali skoraj 600 evrov, za šest lokalnih lagerjev pa 150 evrov,« se je Tajeda razbesnel na družabnem omrežju, račun, ki ga je objavi priložil, pa je hitro zaobšel ves svet. Zdaj se je na dogajanje odzval lastnik restavracije Dimitris Kalamaras

Res je, ampak!

Kalamaras pravi, da so cene točne in da mu je žal za način, na katerega je Američan izrazil svoja čustva. Kalamaras je namreč prepričan, da njihove cene odražajo raven njihove prizadevnosti, delovne vneme in kakovosti hrane. Hkrati pravi, da se restavracija nahaja na eni najpopularnejših plaž na svetu. Čeprav nesrečnega ameriškega gosta po lastnih besedah na nek način razume, poudarja, da imajo cene navedene na tabli pred restavracijo in v cenikih na mizah. »Kljub temu nekateri ne pogledajo cenika in takoj naročijo. Pri tem jih ne ustavimo,« je dodal ter se še vprašal, zakaj so gostje potem v luksuznih hotelih pripravljeni za sobo odšteti od 200 do 500 evrov? 

»Smo vsi kriminalci, lopovi in slabi ljudje? Vsi ste povabljeni, da pridete in poskusite našo kuhinjo, se naužijete edinstvenega pogleda, ki vzame sapo, občutite vibracije ter uživate v naši pijači in hrani, vedno postreženi z nasmehom. Ampak ob tem vas prosimo, najprej preverite cene! Pridite in presodite sami. Ne dovolite, da vas odvrnejo ljudje s fotografijami računa, ki so le mali del zgodbe,« je zaključil Kalamaras.