Srd

On razjezil Anteja Gotovino, Pamela Anderson pa njega, ko je spregovorila o hrvaški "nacionalistični preteklosti"

R.T.
29. 5. 2019, 08.24
Posodobljeno: 29. 5. 2019, 08.29
Deli članek:

Zvezdnica je dregnila v osje gnezdo.

Profimedia
Pamela Anderson

Le kdo bi lahko podvomil v njene besede? Gre namreč za osebo, ki ne ve, kje je Hrvaška, a ki proti njej bije vojno, se je pridušal.

Nacionalistična preteklost

Petar Škorić, vodja splitskega HDZ-ja (stranka Hrvaška demokratska skupnost), se je po intervjuju, ki ga je dala za Novosti, obregnil ob nekdanjo zvezdnico Obalne straže in aktivistko Pamelo Anderson. Ta je namreč dejala, da se mora Hrvaška izviti iz primeža nacionalistične preteklosti.

Razpelo

Škorić dobro ve, kako je, ko se te nekdo javno loti. Bil je namreč eden od častnikov, ki jih je hrvaški general Ante Gotovina po Operaciji Nevihta v Kninu kritiziral. Besen je obsodil kaos, ki je vladal tam, za kar je obtožil svoje poveljnike. Zbodlo ga je tudi, da v prostoru, v katerem so sestankovali, ni bilo razpela. Zanj bi moral poskrbeti ravno Škorić. "En križ je težko najti. Škorić, kje je križ?" je na posnetku zavpil Gotovina. "Nismo ga še našli, a bi vsak čas moral biti tu," se je izmotaval. "Da bi stal pred cerkvijo v Sinju in molil, bi ti duhovnik dal deset križev. Tepci ste, nesposobni, fotografirati pa se znate, za to ste sposobni. Niste pa sposobni najti enega križa. To je sramota," je še dejal Gotovina.