Smrtne žrtve

Po smrti 20 študentov v požaru, lastniki šole obtoženi uboja

A.S./STA
25. 5. 2019, 15.11
Posodobljeno: 25. 5. 2019, 15.19
Deli članek:

Indijska policija je lastnike zasebne šole v mestu Surat, v kateri je v petek izbruhnil požar in terjal najmanj 20 življenj, obtožila uboja iz malomarnosti in poskusa uboja iz malomarnosti. Žrtve so bile stare med 15 in 22 let.

Twitter
Nekaj jih je skočilo v smrt.

Požar je izbruhnil v centru za usposabljanje, ki je bil nezakonito vzpostavljen na vrhu poslovne stavbe v mestu Surat na zahodu države. Nekateri študenti so si življenje skušali rešiti s skokom iz stavbe. V času požara je bilo sicer v učilnicah več kot 50 študentov.

Vladni uradniki so povedali, da naj bi pet žrtev danes prejelo rezultate izpitov, ki odločajo o njihovem vpisu na univerzo. Vse so jih opravile z visokimi ocenami.

En od lastnikov že v priporu, dva na begu

Policija je tri lastnike kolidža obtožila uboja iz malomarnosti in poskusa uboja iz malomarnosti. Enega od obtoženih so aretirali, dva druga naj bi bila na begu.

V objektu so sicer odkrili številne kršitve zakonodaje s področja požarne varnosti. Požar naj bi izbruhnil zaradi kratkega stika v eni od klimatskih naprav v pritličju in se nato razširil do tretjega nadstropja.

Stavba Takshashila Arcade naj bi sicer imela le eno nadstropje, a so nelegalno zgradili še dve. Na vrhu pa so postavili še improvizirano kupolo iz plastične mase, pod katero so študirali študenti.

Mesto Surat je že vzpostavilo skupino, ki bo skušala odkriti še druge nezakonite stavbe v mestu, ki izvajajo izobraževanja v času izpitov.