Policija ameriške zvezne države Connecticut se je z ubežnikom Joem Simmsom dogovorila za njegovo predajo. A to bo izvedel le, če bo dovolj visoko število ljudi na facebooku všečkalo fotografijo iz njegove tiralice.

29-letni Simms, ki naj bi se nahajal nekje v zvezni državi New York, je iskan zaradi sedmih različnih kaznivih dejanj, iščejo pa ga odkar se ni prikazal na sojenju.

Šef policije v mestu Torrington Brett Johnson je na facebook strani tamkajšnje policijske postaje objavil, da sta s Simmsom dogovorjena za predajo, če bo njegova objavljena fotografija dobila 15.000 všečkov. Johnson je ob tem zapisal, da je Simms na začetku zahteval 20.000 všečkov, a da se je uspel izpogajati za 'le' 15.000.

"Težko bo, a se da doseči," je ob tem komentiral Johnson.

Simms je medtem tiskovni agenciji AP sporočil, da je glede ponudbe resen. S tem je odgovoril na komentarje pravnih strokovnjakov, ki trdijo, da se Simms in policija s tovrstnim dogovorom delata norce iz pravnega reda ZDA. "Sem mož besede," je komentiral. "Želel sem jim [policiji] dati nekaj vzpodbude, glede na vso trdo delo, ki so ga naredili doslej, ko so me skušali ujeti." Ob tem je zatrdil, da je v bistvu sit večnega bežanja pred roko pravice. "Če moraš vsakih pet sekund pogledati čez ramo, je to zelo stresno," je še povedal novinarjem.