Odšla k staršem

Po aferi je Stracheja zapustila žena Phillipa

G.G.
21. 5. 2019, 10.44
Posodobljeno: 21. 5. 2019, 11.49
Deli članek:

Posnetek z Ibize je odpihnil politično kariero šefa svobodnjakov Heinza-Christiana Stracheja. Ga je zdaj zapustila žena Phillipa?

Profimedia
Philippa in Heinz-Christian Strache novembra lani.

Heinz-Christian Strache se je ujel v past in julija 2017 ob alkoholnih zvarkih domnevni ruski bogatašinji v zameno za denarno in politično podporo ponujal pogodbe z državo in izkazal interes za vplivanje na medije. Ob objavi posnetka z Ibize je odstopil s položaja namestnika kanclerja in vodje svobodnjakov.

Danes pa je Kronen Zeitung, časnik, v katerem bi rad Strache nastavljal »svoje« novinarje, objavil, da ga je vsaj začasno zapustila še soproga Phillipa. Njena prijateljica je povedala, da je Phillipa že v ponedeljek pobrala stvari in se z otrokom preselila k svojim staršem. 31-letnica je takoj po izbruhu škandala dejala, da se bo moral njen mož soočiti s posledicami svojih dejanj. Prikupna svetlolaska je še dodala, da mora v teh trenutkih poskrbeti predvsem za svojega sina Hendrika.

Phibi, kot jo kličejo prijatelji, je Stracheja spoznala leta 2014 ne neki rojstnodnevni zabavi. Čez dve leti sta se poročila, letos januarja pa sta dobila sinčka.