Naj spomnimo:

20. aprila 1999 sta oborožena 18-letni Eric Harris in 17-letni Dylan Klebold vstopila skozi vrata srednje šole Columbine in pobila 12 sošolcev, učitelja in ranila še 24 ljudi. Poleg strelskega pohoda sta izvedla tudi različne požarno bombne napade z namenom preusmeritve gasilcev. Preiskovalci so v zasebnih zapisih storilcev odkrili, da je šlo za načrtovan napad, s katerim sta želela posameznika prekositi ostale bombne napade v Združenih državah Amerike v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Orožje sta dobila tako sama kot s posredovanjem prijateljev, ki so bili po napadu pridržani in obsojeni. Po napadu sta mlada morilca storila samomor. Takrat je bil to najbolj smrtonosen pokol v ameriških srednjih šolah.

V procesu okrevanja postal odvisen

Morilca sta ranila tudi Austina Eubanksa, ki je bil ustreljen v koleno in roko. V procesu okrevanja je postal zasvojen z različnimi  analgetiki. Eubanks je kasneje postal ugleden govorec, ki se je boril proti različnim oblikam zasvojenosti. Delal je v centru za obravnavo zasvojenosti in potoval po Združenih državah Amerike, da bi z drugimi delil svojo zgodbo in jim pomagal pri okrevanju. 

Izgubil bitko z boleznijo, proti kateri se je boril

Njegovo truplo so odkrili v soboto v njegovem domu v okrožju Steamboats Spring v ameriškem Koloradu. Njegova družina pa je kmalu zatem sporočila naslednje: »Izgubil je bitko z boleznijo, proti kateri se je boril, drugim pa dajal navdih kako naj se soočijo z njo«.

Eubanks je že leta 2017 v intervjuju za BBC povedal, da je v času okrevanja postal odvisen od številnih zdravil. »Odvisnost se je razvila, še preden sem doumel, kaj se dogaja«, je povedal.