Nekaznovan zločin

Policisti ne bodo aretirali moškega, ki je priznal, da jo je posilil

A.S.
20. 5. 2019, 08.32
Posodobljeno: 20. 5. 2019, 09.50
Deli članek:

Bonny Turner je leta 2016 v londonskem hotelu v spanju napadel moški, ki ga je poznala. V izmenjavi sporočil na družabnem omrežju Facebook je kasneje osumljeni zločin priznal, kljub temu pa oblasti niso ukazale aretacije.

Facebook (osebni profil)
Bonny Turner je leta 2016 v londonskem hotelu v spanju napadel moški, ki ga je poznala.

»Spala sem, ko se je zgodilo. Mislila sem, da gre zgolj za najhujšo moro,« je za Independent povedala Turnerjeva. »Sprva sem bila povsem pri miru, vendar sem se hitro uspela zadreti »STOP« in ga nekako odriniti stran,« je dodala. Do spolne zlorabe je prišlo leta 2016 v londonskem hotelu. Moški, ki ga je žrtev poznala, je zapustil Veliko Britanijo takoj po zločinu.

»Naredil sem ogromno napako«

Kasneje se je napadalec Turnerjevi preko sporočil na Facebooku opravičil za vse, kar je storil in posilstvo tudi priznal. V izmenjavi sporočil je žrtev zločincu jasno povedala, da je spala, ko jo je ta napadel in da v spolni odnos ni privolila. Moški, čigar identitete niso razkrili, je na to odgovoril: »Vem. Naredil sem ogromno napako in o tem razmišljam že od takrat. Prosim, odpusti mi«. 41-letnica je sporočila predala policijski enoti v Londonu. Nekdaj dni zatem so jo policisti zasliševali več kot pet ur in zahtevali dostop do njenega telefona kot tudi do njenih osebnih informacij na družabnih omrežjih. 

Facebook (osebni profil)
Bonny je moškega, ki jo je zlorabil, poznala.

Facebook (osebni profil)
Kljub priznanju britanske oblasti moškega ne bodo kazensko preganjale.

Kljub priznanju britanske oblasti moškega ne bodo kazensko preganjale.Turnerjeva je prepričana, da so tožilci posilstvo s tem dekriminalizirali. Čeprav je moški jasno navedel, da je »storil ogromno napako«, so oblasti primer zavrgle.

»Oblasti pri žrtvah vzbujajo lažen občutek varnosti«

»V kolikor priznanje posilstva ni dovolj, da bi primer postal del sodiščne obravnave, ni upanja za nobeno drugo žensko,« je povedala 41-letnica. »Naivno sem verjela v to, da bo napisano priznanje zadosten dokaz za britanske tožilce,« je dodala.

Zločinca so policijske enote zaslišale več kot eno leto po spolni zlorabi v državi v kateri trenutno prebiva. Dve leti po prvem poročilu pa še vedno ni nobenih ukrepov zoper osumljenega. »Čakala sem in čakala, da bi mi lansko leto povedali, da so se odločili, da ga ne bodo kazensko ovadili,« je povedala Turnerjeva. Oblasti je obtožila, da pri žrtvah vzbujajo lažen občutek varnosti.