Spolni prestopek

Učiteljica mladoletnemu dijaku pošiljala gole fotografije in z njim spolno občevala

A.S.
17. 5. 2019, 20.48
Posodobljeno: 17. 5. 2019, 21.14
Deli članek:

V torek so v zvezni državi New York aretirali 29-letno učiteljico športne vzgoje, ki je imela spolne odnose s 16-letnim dijakom. Svojemu nekdanjemu učencu je med drugim pošiljala tudi gole fotografije.

New York State Police
Lindsey Halstead zakon bremeni spolnega prestopka in ogrožanja dobrobiti otroka.

Lindsey Halstead zakon bremeni spolnega prestopka in ogrožanja dobrobiti otroka. Halsteadova je v Waterloo School District delala štiri leta in februarja 2018 zamenjala službo. Kmalu po odpovedi na omenjeni šoli je preko družabnega omrežja Snapchat pisala enemu od njenih nekdanjih dijakov in mu pošiljala gole fotografije.

Pričakovala je »nekaj v zameno«

Policisti so 16-letnika zaslišali, ta pa jim je povedal, da je Halsteadova, potem ko mu je poslala fotografije, pričakovala »nekaj v zameno«. Kot je navedel je bila ona tista, ki je predlagala srečanje novembra lansko leto. Najstnik je policistom zaupal, da je osumljena z avtomobilom prišla do tamkajšnje srednješolske knjižnice, skupaj pa sta se nato odpeljala do hotela v mestu Seneca Falls. Halsteadova je osebno vozilo ustavila za hotelskim objektom. Dijak je policistom povedal, da sta nato spolno občevala na zadnjih avtomobilskih sedežih. Dodal je, da je bila nekdanja učiteljica po zaključku spolnega odnosa vedra.

»Bil sem tiho in komaj izustil nekaj besed«, je povedal 16-letnik, ki je kasneje Halsteadovo tudi blokiral na prej omenjenem družabnem omrežju. Ker pa ga je domnevno nadlegovala tudi na Instagramu, je nadaljnji kontakt preprečil tudi tam. Nekdanja učiteljica ga je spraševala, ali je komu povedal, kaj se je zgodilo.

Halsteadovo so priprli, preiskava pa je v teku. Policisti iščejo tudi morebitne druge žrtve.