Neurje

Vreme na Balkanu terja žrtve: na Krku preminil moški, v Bosni se nadaljuje iskanje šestletnega dečka

A.S.
15. 5. 2019, 11.10
Posodobljeno: 15. 5. 2019, 12.12
Deli članek:

Hrvaške oblasti poročajo, da so včeraj pri Njivicah na Krku v morju našli truplo moškega, ki je med neurjem padel s čolna. V Bosni pa se nadaljuje iskalna akcija šestletnega dečka, ki je včeraj padel v narasel potok.

STA
Fotografija je simbolična.

Včeraj dopoldne so policijske enote prejele obvestilo, da se je moški v močnem neurju skušal vkrcati na čoln. Pri tem je žrtev padla v morje in izginila z gladine. V obsežni akciji, v kateri so sodelovale krška gasilska brigada Krk, pomorska policija Rijeka in Lučka kapetanija Rijeka, so nedaleč od otoka našli truplo 66-letnika. Policijske enote so že sprožile preiskavo.

Izredne razmere v Karlovcu

Reke na Hrvaškem še vedno poplavljajo. V Karlovcu, kjer je, kot piše Index, reka Korana dosegla vodostaj 7,47 metra in v Kostanjici, kjer gladina Une znaša 419 centimetrov, so proglasili izredne razmere. Ob rekah postavljajo protipoplavne vreče peska.

Iskalna akcija v Bih še vedno v teku

Kot smo pisali, je v kraju Begov Han v občini Žepče v narasel potok padel šestleten otrok. Deček naj bi se vozil s kolesom, ko je izgubil ravnotežje in padel v vodo. Za njim je v potok nemudoma skočila mati in ga poskušala rešiti, vendar brez uspeha. Reševalci so nato vse moči usmerili v iskanje dečka, a so našli le še njegovo kolo nekaj sto metrov stran od kraja, kjer je padel v naraslo vodo. Reševalci so včeraj pregledali narasle Mračajsko reko in nato začeli pregledovati tudi reko Bosno. »Ker je reka Bosna velika, je iskanje zelo težko. Angažirali smo tudi čolne, vendar je njihova plovba odvisna od dostopnosti terena,« so za Dnevni avaz povedali iz GSS Žepče. Dodali so, da upajo, da bodo dečka našli v plitkem delu reke Bosne, ki je od včeraj upadla za 30 centimetrov. Iskalna akcija se tako nadaljuje.

GSS Žepče
Kraj tragedije