Kako ameriško!

ZDA konzularne storitve prestavile kar v McDonalds

B.K.
15. 5. 2019, 11.01
Posodobljeno: 15. 5. 2019, 11.23
Deli članek:

"En McPasoš s krompirčkom, prosim."

Profimedia
Mcdonalds na Dunaju.

Ne, ni šala. Prebrali ste pravilno. Nekatere storitve, ki jih ameriškim državljanom omogoča njihovo veleposlaništvo v Avstriji bodo Američanke in Američani zdaj lahko urejali kar v avstrijskih izpostavah McDonaldsa, poroča britanski časnik The Independent.

Ambasada Združenih držav Amerike na Dunaju je namreč na svoji facebook strani sporočila, da je ambasador Trevor D. Traina podpisal sporazum z direktorico avstrijskega McDonaldsa Isabelle Kuster, s katerim bodo McDonaldsove izpostave v Avstriji lahko ameriškim državljankam in državljanom ponujale konzularno podporo.

V restavracijah s hitro hrano bodo Američanke in Američani lahko prijavili izgubo potnega lista in poiskali potovalne nasvete. Zaposleni v restavraciji bodo morebitnim Američanom v stiski pomagali tudi vzpostaviti stik z ambasado na Dunaju.

McDonalds je bil izbran zaradi "velike slave te blagovne znamke," je za medije dejal predstavnik restavracije Wilhelm Baldia. "Ameriški konzulat je pristopil do nas. najprej zato, ker je blagovna znamka znana med Američani pa tudi zato, ker imamo v Avstriji veliko [McDonalds] restavracij."

Čeprav bodo državljani ZDA lahko pri 'šanku' prijavili krajo potnega lista in zaprosili za kontakt z ambasado, pa restavracije ne bodo izdajale viz, potnih listov in drugih dokumentov. Za to se bodo turisti še vedno morali obrniti neposredno na veleposlaništvo.