Katastrofalne poplave

VIDEO in FOTO: Deček padel v deroči potok, za njim skočila mama, našli samo kolo

S.R.
14. 5. 2019, 20.32
Posodobljeno: 15. 5. 2019, 11.11
Deli članek:

V bosanski občini Žepče iščejo šestletnika, ki je nesrečno padel v narasel potok.

GSS Žepče
Kraj tragedije

V kraju Begov Han v občini Žepče je  v narasel potok padel šestleten otrok, poročajo bosanski mediji.

Nesreča se je zgodila pred očmi matere v neposredni bližini njihove hiše. Deček naj bi se vozil s kolesom, ko je izgubil ravnotežje in padel v vodo. Za njim je v potok nemudoma skočila mati in ga poskušala rešiti, a so morali na koncu rešiti še njo in jo z rešilcem prepeljati v bolnišnico.

Reševalci so nato vse moči usmerili v iskanje dečka, a so našli le še njegovo kolo. V iskalni akciji so poleg gasilcev, policistov in gorskih reševalcev sodelovali tudi številni domačini, a so bili zaenkrat vsi napori zaman. Potok se izteka v reko Bosno, v zadnjem delu pa so namestili mreže. 

Stanje na poplavljenih območjih v BiH se po poročanju STA danes postopoma normalizira, a so razmere še vedno težke na območjih Prijedora in Sanskega Mosta na severozahodu države, kjer reka Sana ogroža več sto stanovanjskih in gospodarskih objektov. 

STA
Izredne razmere so razglasili tudi na območju občine Teslič.

Korana in Mrežnica poplavili 20 hiš

Z dramatičnimi razmerami se še vedno soočajo na Hrvaškem, kjer se še vedno dvigujejo vodostaji rek Korane, Kolpe, Une in Save. Korana in Mrežnica sta na območju Karlovca poplavili približno 20 hiš. Na terenu je bilo popoldne še vedno več kot 200 gasilcev ter delavcev javnega podjetja Hrvatske vode in mestnega komunalnega podjetja, ki postavljajo dodatne protipoplavne ovire. Na poplavno ogroženih območjih na Hrvaškem je več deset lokalnih prometnic.

Hrvaški strokovnjaki pričakujejo, da bo nevarnost poplav na Hrvaškem minila v naslednjih treh dneh. Gladina nekaterih rek se zvišuje tudi v Srbiji, a je srbski minister za kmetijstvo, gozdarstvo in vodno gospodarstvo Branislav Nedimović danes zagotovil, da so razmere pod nadzorom.