Zaprli tudi letališče

FOTO in VIDEO: Pri sosedih tolkla debela toča, kmetje nemočno zrli, kako uničuje njihov pridelek

S.R.
12. 5. 2019, 09.50
Posodobljeno: 12. 5. 2019, 10.41
Deli članek:

Slovenijo je danes z zahoda zajelo deževje, pričakovati je močan veter, a naši severni in zahodni sosedje so se z dramo soočili že včeraj.

Facebook / Meteo Piemonte CMP
Asti v italijanski deželi Piemont.

Zaradi hudih neviht s točo so morali včeraj popoldne za več kot dve uri zapreti letališče Malpensa v Milanu, saj je vzletno stezo prekrilo kar dva centimetra ledu. Več deset letov so morali zato preusmeriti na letališče Caselle v Torinu. Padala so tudi drevesa, pri čemer je veter pustošil predvsem v Lombardiji, kjer so morali nekega 84-letnika hospitalizirati, potem ko se je drevo podrlo na njegov avtomobil. 

Pestro je bilo tudi na avstrijskem Štajerskem in Gradiščanskem, kjer so razjarjeno nebo parale strele, hudo neurje pa je na območje spustilo velike količine dežja. Kmetje so nemočno zrli, kako debela toča uničuje njihov pridelek. Avstrijski mediji poročajo, da je bilo prizadetih 2000 hektarjev kmetijskih površin, na teren pa so morale številne gasilske enote, ki so iz kleti črpale vodo in poskrbele za to, da so bile ceste vsaj za silo prevozne. Na cestah je bilo videti tudi snežne pluge. V kraju Kindberg je strela udarila v hišo 59-letnega občana in zanetila požar, a so ga stanovalci uspeli ukrotiti še pred prihodom gasilcev. Nastala je samo materialna škoda.