Mama mora seči globoko v žep

Po 30 letih izvedel, da je plačeval preživnino za otroka, ki ni njegov

S.R.
11. 5. 2019, 14.17
Posodobljeno: 11. 5. 2019, 20.59
Deli članek:

Avstrijec je po 30 letih izvedel, da ni biološki oče »svojega« otroka, za katerega je ves ta čas vestno plačeval preživnino. Avstrijsko vrhovno sodišče je odločilo, da mu mora mama otroka zdaj vrniti 25.000 evrov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nekdanja partnerja iz nerazkritega kraja ali mesta na avstrijskem Koroškem sta se bolj ali manj oba v šoku znašla na sodišču. Nekoč sta bila poročena, a sta se že v davnih osemdesetih letih prejšnjega stoletja ločila. Moški, prepričan, da je biološki oče njunega otroka, je od takrat vestno in prostovoljno plačeval preživnino, poroča časnik Kronenzeitung. V očetovstvo je bila prepričana tudi mati, zato je novce mirne vesti spravljala v žep. Na skok čez plot je namreč domnevno pozabila. Zdaj je prišlo vse na dan. 

Neke noči v gostilni, kjer se je nahajala tudi prijateljica njegove nekdanje soproge in mame »njegovega« zdaj že odraslega otroka, mu je prišlo na uho, da otrok morda vendarle ni njegov. Pravico se je odločil iskati na sodišču, saj je do danes za preživnino izkašljal že dobrih 25.000 evrov, a je mati ostala neomajna, otrok je njegov in pika. Sodišče je njegove sume potrdilo, pretehtalo vse argumente in odločilo, da mu mora nekdanja soproga denar vrniti. Ali ta morda ve, kdo je pravi oče njenega otroka, zaenkrat ostaja neznanka.