S fotografiranjem pred tri metre visoko ograjo na meji, ki so jo madžarske oblasti postavile v času vala beguncev in migrantov jeseni 2015, sta se oba politika pokazala v njima najljubši vlogi varuhov Evrope pred begunci in migranti. Skupaj sta si ogledala sistem mejnega nadzora.

"Verjamemo, da bo nova Evropa po 27. maju zaščitila svoje zunanje meje, pa naj bodo te na kopnem, kot na Madžarskem, ali pa na morju, kot v Italiji," je Salvini povedal na novinarski konferenci z madžarskim kolegom Sandorjem Pinterjem. "Težava ni v razdelitvi migrantov, ki so že tu, temveč v preprečitvi prihoda tisočih drugih," je dodal.

Z Orbanom naj bi govorila tudi o sodelovanju na evropskih volitvah. Orban je v sredo že pozval, da bi morala Evropska ljudska stranka (EPP) okrepiti sodelovanje s Salvinijem, če želi preživeti.

Salvini si je zadal oblikovanje evropske povezave skrajno desnih strank, ki naj bi jo oblikovali po evropskih volitvah. Tej povezavi naj bi se pridružili tudi francoska stranka Marine Le Pen, nemška AfD in avstrijski svobodnjaki, Salvini pa si želi tudi Orbana in njegov Fidesz, ki je sicer član EPP.

Orban se je sicer znašel v sporu z večino članic EPP zaradi svojih spornih stališč, ki da niso v skladu s temeljnimi vrednotami krščanske demokracije. Fideszu je grozila celo izključitev iz te evropske stranke, a so se potem marca v EPP odločili za zamrznitev članstva, dokler posebni odbor ne bo ocenil ravnanj te madžarske vladajoče stranke.

Salvinija je Orban označil tudi za "najpomembnejšo evropsko osebnost, ker je ustavil migracije in spremenil Evropsko unijo". "Je junak, ki je ustavil migracije preko morja, tako kot smo jih tudi mi na kopnem," je dejal Orban.