Junaška poteza

ZDA so ga nagradile: Hrvat morilca ustrelil s 67-metrske razdalje

A.S.
26. 4. 2019, 13.15
Posodobljeno: 26. 4. 2019, 13.44
Deli članek:

Novembra prejšnje leto je prišlo v bolnišnici Mercy v Chicagu do streljanja. Oborožen moški je ubil tri osebe, preden ga je ustavil policist hrvaških korenin Elvis Turčinović.

Youtube (screenshot)
Elvis Turčinović

Oborožen napadalec je sprva streljal na parkirišču, kasneje je svoj pohod nadaljeval v preddverju bolnišnice Mercy. Preden ga je ustavil Turčinović, je moški, kot poroča Index.hr, ubil policista, zdravnico in farmacevtko. Policisti so naknadno objavili, da je bil strelski napad posledica družinskega nasilja. 

Turčinović nagrajen za junaštvo

Marca so v ZDA dodelili nagrade vsem policistom in specialcem, ki so kot prvi prišli na različne kraje zločina. Med njimi tudi omenjenemu Hrvatu iz Bosne in Hercegovine, pripadniku specialne enote SWAT, ki živi in dela v Chicagu. Turčinović je napadalca ubil z več kot 60-metrske oddaljenosti.

Elvis se je za las izognil napadalčevemu metku, medtem ko policist Samuel Himenez ni imel takšne sreče. Oborožen moški ga je ustrelil takoj, ko je policijska enota prispela na kraj tragičnega dogodka.

Takoj zatem se je policist hrvaških korenin ulegel na trebuh in z dolge razdalje ustrelil napadalca. »Kot policist ne vidite akcije vsak dan, a si je tudi ne želite videti. Želite si samo priti na delovno mesto, pomagati ljudem in opraviti svoje delo,« je ob nagradi za svojo junaško potezo za CNN povedal Turčinović.