Kaj vozi?

FOTO: Kim se je v Rusijo pripeljal s konvojem luksuznih avtomobilov

B.K.
24. 4. 2019, 19.15
Posodobljeno: 24. 4. 2019, 20.49
Deli članek:

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je danes prispel v ruski Vladivostok, kjer se bo jutri sestal z ruskim kolegom Vladimirjem Putinom.

Profimedia
Konvoj severnokorejskih vozil.

Kot je znano ima Kim strah pred letenjem. Ali gre za osebno fobijo ali zgolj za varnost – Severna Koreja namreč ne premore lovcev, ki navadno spremljajo in varujejo predsedniška letala – ni jasno. Je pa to razlog, zakaj za obiske drugih držav uporablja vlak in avtomobile.

Reuters
Kim Džong Un med sprejemom.

Tokrat se je v Vladivostok pripeljal v konvoju črnih Mercedesovih limuzin. Malo je znanega o Kimovih avtomobilih, poznavalci pa pravijo, da trenutno najbrž uporablja blindiran model Mercedes-Benz S600 Pullman Guard, generacije W221, ki je bila v prodaji med leti 2008 in 2013.

Profimedia
Kimova limuzina.

Avtomobil s 5,5 litrskim V12 motorjem premore 517 konjskih moči, notranjost pa krasi usnje najvišje kakovosti. Limuzina je masivna, v dolžino meri kar šest metrov in pol.

Profimedia
Sprejem severnokorejskega voditelja v Vladivostoku.

Orve fotografije severnokorejskih državnih limuzin so bile posnete leta 2014, vsak avtomobil pa naj bi bil vreden okoli milijon dolarjev. Kim se je z isto limuzino vozil tudi po ulicah Singapurja lani, ko se je tam sestal z ameriškim kolegom Donaldom Trumpom.

Profimedia
Konvoj severnokorejskih vozil.

Profimedia
Vse je nared za srečanje.