Prodaja stanovanj

Za stanovanje v Koprskih vratih boste odšteli do 2600 evrov za kvadratni meter

A.S./STA
24. 4. 2019, 15.19
Posodobljeno: 24. 4. 2019, 15.23
Deli članek:

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo v petek začela z dnevi odprtih vrat za prodajo skupno 164 stanovanj v poslovno-stanovanjskem objektu Koprska vrata. Vsakemu stanovanju pripadata dve parkirni mesti in shramba, cene pa se gibljejo med 2000 in 2600 evrov na kvadratni meter.

STA
Dnevi odprtih vrat se začnejo v petek.

Med stanovanji je največ garsonjer oziroma enosobnih stanovanj, ki so primerna za takojšnji prevzem in bivanje, poleg tega bo DUTB nudila tudi jamčevalni rok za odpravo skritih napak. Najcenejše stanovanje je na voljo za okoli 100.000 evrov, najdražje pa za dobrih 250.000 evrov, povprečno pa se cene gibljejo okoli 150.000 evrov. Cene vključujejo davek.

Več kot 400 rezervacij za oglede

Vodja upravljanja stanovanjskega portfelja Žiga Pfeifer je povedal, da je zanimanje veliko, saj so prejeli več kot 400 rezervacij za oglede. Dnevi odprtih vrat se začenjajo v petek, ogledi pa bodo možni vse do 26. maja. Do sedaj je največ zanimanja za stanovanja med domačini, nekaj interesentov pa je tudi iz drugih delov Slovenije in iz tujine.

STA
Kopalnica enega izmed stanovanj.

Morebitni kupci bodo lahko v posebnem obrazcu navedli ceno, ki so jo pripravljeni plačati, za do tri različna stanovanja, ob tem pa bodo morali vplačati varščino v višini 5000 evrov. Nato bo tričlanska komisija v začetku junija odprla ponudbe, zatem pa bo DUTB tistim, ki bodo ponudili najvišjo ceno za posamezno stanovanje, ponudila nepremičnino v nakup.

Poleg stanovanj na voljo tudi poslovni prostori

Poleg stanovanj bodo v okviru kompleksa prodajali tudi za več kot 2000 kvadratnih metrov poslovnih prostorov, ki pa niso dokončani, prodajali pa se bodo od okoli 1000 evrov na kvadratni meter.