Ožigosan

Pedofilski nogometaš obupan, želi si kariere, a se mu počasi svita, da ...

J.P.
27. 4. 2019, 16.12
Deli članek:

... iz te moke morda ne bo kruha.

Profimedia
Adam Johnson

Potem ko je bil 2. marca 2016 obsojen na šest let zapora, ker je imel spolne odnose s 15-letnico, je bil po treh letih 22. marca izpuščen iz zapora. Takrat 28-letni angleški nogometni reprezentant je ostal brez vseh nastopov za angleško izbrano vrsti, plačati je moral 50.000 funtov (skoraj 57.000 evrov) sodnih stroškov, sodišče pa ga je vpisalo v register spolnih prestopnikov. 31-letnemu Adamu Johnsonu ni potrebno nositi sledilne naprave, bo pa moral sodišču posredovati podatke o bančni kartici.

Rad bi ostal v stiku z nogometom

Johnson je v svoji karieri igral za Middlesbrough, Leeds United, Watford in Manchester City, iz katerega je leta 2012 za 10 milijonov funtov (dobrih 11 milijonov evrov) prestopil k Sunderlandu. Za angleško izbrano vrsto je ta krilni nogometaš zbral 12 nastopov in se dvakrat vpisal med strelce.

Britanski mediji pišejo, da si Johnson želi nadaljevati svojo nogometno kariero, bodisi kot trener ali agent. Menda se zaveda, kako se je javnost odzvala na njegov prezgodnji izpust; prav tako naj bi se sprijaznil, da so ga njegova dejanja morda za vedno stala nogometne kariere. A vseeno upa, da bo morda lahko tako ali drugače ostal v stiku z nogometom. Kot obsojen pedofil sicer ne sme biti v bližini mladoletnikov.

Kazen se mu bo iztekla leta 2022, a bo moral počakati 15 let, preden bo lahko zaprosil, da ga umaknejo iz registra spolnih prestopnikov.

Z nekdanjo partnerko Stacey Flounders ima Johnson štiri leta staro hčerko Aylo, s katero lahko čas preživlja le v prisotnosti socialne delavke.