Odlične novice iz ZDA

Oče male Mile: Niti v najbolj norih sanjah nismo pričakovali takega odziva na zdravljenje

S.R.
23. 4. 2019, 09.31
Posodobljeno: 23. 4. 2019, 09.35
Deli članek:

Oče dveletne Mile, ki je zbolela za redko obliko levkemije, je iz ZDA sporočil vesele novice o poteku njenega zdravljenja.

Facebook
Mila se dobro odziva na zdravljenje.

Družina dveletne Mile Rončević iz hrvaške Reke, za katero so pred tedni v zgolj nekaj dneh zbrali približno pet milijonov evrov pomoči, je sporočila prve rezultate zdravljenja v otroški bolnišnici v Philadelphii, kjer zanjo med drugimi skrbi tudi zdravnik slovenskih korenin Richard Aplenc

Spomnimo, na hrvaškem so izčrpali vse možnosti za uspešno zdravljenje male Mile, ki je zbolela za redko obliko levkemije. Družini je preostala samo ena možnost, da Milo odpeljejo v bolnišnico Philadelphio, kjer se bojujejo tudi z redkimi oblikami levkemije. Največjo oviro so predstavljali visoki stroški zdravljenja, ki pa jo je družina s pomočjo prispevkov dobrosrčnih ljudi uspešno premagala.

Milin oče Marin Rončević je danes za hrvaški portal Index.hr sporočil nadvse vzpodbudno vest. Družina je namreč prejela prve zdravniške izvide o poteku zdravljenja male Mile. Ti so precej boljši od pričakovanj. Analiza minimalne rezidualne bolezni (minimal residual disease, MRD) je namreč pokazal, da ima v kostnem mozgu manj kot 0,1 odstotka malignih celic, potem ko je bila prisotnost malignih celic, ko je bila Mila še na Hrvaškem, sprva 88-odstotna, nato pa je padla na 50 odstotkov. 

»Potem ko smo od sreče noreli, skakali ter klicali sorodnike in prijatelje, pišem še to sporočilo. MRD je nižji od 0,1 odstotka. Najpomembneje je to, da takega odziva na zdravljenje nihče ni pričakoval niti v najbolj norih sanjah,« je dejal za portal ter dodal, da bi bil vsak rezultat, ki bi bil nižji od 10 odstotkov, super, kar bi bilo nižje od 5 odstotkov, bi bilo odlično, to pa da je povsem neverjetno. Hkrati je poudaril, da je pred njimi še težak boj, presaditev kostnega mozga, na katero Mila čaka, pa da bo nevarna in tvegana. »Ampak ona je videti super, je v odličnem stanju,« je zaključil.