V Nemčiji

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi jedmi so letele po zraku

R.T.
21. 4. 2019, 17.30
Deli članek:

Vernike je prestrašil moški, ki ima duševne težave.

Profimedia
Cerkev sv. Pavla

V nemškem Münchnu je včeraj v cerkev sv. Pavla v stopil moški in z nerazumljivimi vzkliki in gestami prestrašil obiskovalce. Med ljudmi je prišlo do panike, saj so nekateri mislili, da gre za teroristični napad, in so se pognali k izhodu. V paniki so po cerkvi letele tudi košare, ki so jih verniki prinesli na blagoslov velikonočnih jedil, v prerivanju pa se je lažje poškodovalo 25 ljudi.

V cerkvi je bilo veliko hrvaških vernikov, saj je maša potekala v hrvaškem jeziku. Hrvaški mediji poročajo, da so prav verniki v cerkvi obvladali moškega do prihoda policije. Moške so nato odpeljali pripadniki specialne policijske enote. Šlo naj bi za moškega afriškega porekla. 

Kljub temu, da so nekateri od vernikov za različne medijie trdili, da je moški vpil 'Alah je velik' in da je ob tem vrgel nekaj petard, policija tega ni potrdila. Je pa policija potrdila, da je moški vernike obmetaval s kamenjem in da gre za moškega, ki ima težave z duševnim zdravjem. 

Policija je poudraila, da dogodek ni povezan s terorizmom, moškega, ki je razgrajal po cerkvi, pa so najprej odpeljali na policijo, nato pa v bolnišnico.