Žalitev s kobilo

Laleh, ki so ji želeli soditi zaradi zapisa na facebooku, znova svobodna

T.L.
12. 4. 2019, 14.45
Posodobljeno: 12. 4. 2019, 15.17
Deli članek:

V Dubaju so ji oblasti odvzele potni list, grozila ji je zaporna kazen, danes pa je uspela vrniti v domovino.

Profimedia
Laleh Shahravesh v hčerkinem objemu.

Britanska državljanka Laleh Shahravesh, ki od sredine marca ni mogla zapustiti Dubaja, saj so ji oblasti odvzele potni list, grozila pa ji je tudi zaporna kazen, je končno doma, na Otoku. Laleh so v začetku marca aretirali na letališču po pristanku letala zaradi besed, ki jih je pred tremi leti zapisala pod poročno fotografijo nekdanjega moža na facebooku, s katerimi je razžalila moževo novo izbranko. Laleh je za pod fotografijo zmerjala bivšega moža, njo pa označila za "kobilo". Ker jo je nova žena Samah al Hammadi prijavila, so 55-letnico ob prihodu na pogreb bivšega moža aretirali, čeprav je bila v družbi 14-letnice. 

Veselje je bilo neizmerno, ko je danes na letališču Heathrow Laleh lahko znova objela svojo 14-letno hči Paris in druge člane družine. "Res sem srečna, da sem znova skupaj s hčerko," je med solzami povedala 55-letna mama. 

"Rada bi se zahvalila moji ekipi v Dubaju, ki mi je zelo pomagala in rada bi se zahvalila tudi moji odvetnici, ki je storila vse, kar je v njeni moči, da so mi vrnili potni list."

Profimedia
Laleh Shahravesh na letališču Heathrow.

Novica o usodi britanske državljanke Laleh je pred dnevi odmevala v svetovnih medijih. Ali je tudi to vplivalo na dubajske oblasti, da so po plačilu 600 angleških funtov kazni Laleh vrnili potni list in je lahko zapustila državo - čeprav ji je grozila zaporna kazen -, ni znano. 

Hčerka Paris, ki je zadnji mesec, ko so jo iz Dubaja poslali nazaj na Otok, njeno mamo pa pridržali, preživela pri teti v Kentu, je trenutek materine svobode opisala z besedami, da je to najboljši dan v njenem življenju. Ko ji je mati po telefonu sporočila, da prihaja domov, ni mogla prenehati jokati in vpiti od veselja. "Nisem verjela, kaj slišim. Ni se zdelo resnično. To je najdaljši čas, ko nisem videla mame, to je bilo 30 dni pekla. To, da sem slišala, da je svobodna in da prihaja domov, je najboljši dan v mojem življenju. Ni ni boljše od tega." Razkrila je še, da tudi njena mama zaradi nekontroliranega hlipanja skorajda ni mogla povedati veliko.