Srhljive podrobnosti o življenju pred tragedijo

»Je smrt z utopitvijo razmeroma neboleča?« se je vprašala, preden sta 6 otrok zapeljali čez prepad

S.R.
6. 4. 2019, 11.15
Posodobljeno: 6. 4. 2019, 14.39
Deli članek:

Posebna komisija v Kaliforniji je v četrtek razsodila, da je v grozljivem primeru iz 2018, v katerem sta partnerki v smrt zapeljali svojih šest posvojenih otrok, šlo za umor in samomor.

Facebook
Življenje za štirimi stenami je bilo vse prej kot idilično.

Kot smo že poročali, sta Sarah Hart in njena soproga Jennifer 24. marca 2018 s svojim terenskim vozilom zapeljali čez 30-metrski prepad. V avtomobilu je sedelo tudi njunih šest posvojenih otrok. O čemer se je dolgo šepetalo, se je zdaj izkazalo za resnično. Posebno kalifornijsko razsodišče, sestavljeno iz forenzičnih izvedencev in mrtvoglednikov, je namreč več kot leto dni po tragediji ugotovilo, da je šlo za umor in samomor. Sarah in Jennifer sta se s svojimi otroki tako namerno zapeljali v smrt, vse skupaj pa se je zgodilo nekaj dni po tem, ko sta ugotovili, da ju preiskuje center za socialno delo. Razsodba komisije, ki je bila sestavljena z namenom ugotavljanja okoliščin smrti in ne kazenske odgovornosti, je bila soglasna, na dan pa so prišle grozljive podrobnosti o tem, kaj je v času pred dejanjem rojilo po glavah morilk. 

Preiskava je ugotovila, da je Sarah neposredno pred tragedijo na spletu iskala odgovore na raznovrstna srhljiva vprašanja, povezana s samomorom, smrtjo in odmerjanjem zdravila Benadryl. »Je smrt z utopitvijo razmeroma neboleča?« je Sarah vprašala googlov iskalnik. »Kako hitro v vodi umreš od podhladitve, ko se utapljaš v avtomobilu?« je bilo njeno naslednje vprašanje, medtem ko je njena soproga Jennifer sedela za volanom terenca. Iskalni niz je vsakič nato izbrisala iz telefona, a so se izvedenci do teh podatkov vseeno dokopali. Ugotovili so še, da je imela Sarah v krvi 42 odmerkov antihistaminika Benadryl, medtem ko je bila Jennifer, ki je avtomobil zapeljala čez prepad, pod vplivom alkohola. »Obe sta se odločili, da bo to konec. Če ne moreta imeti teh otrok, jih ne bo imel tudi nihče drug,« je njuno razmišljanje povzel preiskovalec Jake Slates

Alameda County Sheriff's Office
Kraj, kjer je avto zgrmel v prepad.

Vse prej kot idilična družina 

Kaj so za štirimi stenami doživljali njuni posvojeni otroki 19-letni Markis, 16-letna Hannah, 15-letni Devonte (njegovega trupla še vedno niso našli), 14-letna Jeremiah in Abigail ter 12-letna Ciera? Na spletu je mogoče najti številne fotografije »idilične« družine, a je bila realnost kot kaže precej drugačna. Na dan je denimo prišlo poročilo, da je lokalni center za socialno delo že leta 2010, ko je družina živela v Minnesoti, prejel šest prijav o zlorabi oziroma zanemarjanju otrok. Dve od teh sta se izkazali za upravičeni, Sarah pa je priznala, da se je fizično znesla nad 14-letno Abigail, za kar je bila posledično tudi obsojena.

Malo po družinski selitvi v mesto West Linn v Oregonu je anonimna oseba policiji prijavila, da so otroci videti »podhranjeni.« Po navedbah nekaterih družinskih znank sta bili do svojih otrok zelo strogi, a da pristojne službe niso ugotovile, da bi bili ti »kakorkoli ogroženi.« 

Leta 2017, potem ko se je družina preselila v mesto Woodland v zvezni državi Washington, je, kot je pojasnil eden od novih sosedov, sredi noči na njegova vrata pozvonila 16-letna Hannah. Prosila je, če jo lahko odpelje v Seattle. Manjkala sta ji dva zoba, bila pa je tudi izjemno suhljata. Pojasnila mu je, da je pobegnila s skokom skozi okno v drugem nadstropju hiše. Le malo pozneje sta se Sarah in Jennifer vrnili domov, Hannah pa se je po navedbah soseda skrila, a se je nato vrnila domov. Marca 2018 je 15-letni Devonte pri sosedih začel redno prosjačiti za hrano, ob tem jim je pojasnil, da mu mamici zaradi kazni ne data hrane. Sosedje so nato 23. marca, tri dni pred tragedijo, stopili v stik z zveznim uradom za zaščito otrok. Še istega dne je na vrata družine Hart potrkal socialni delavec, a ni bilo odziva.