Konec

Sporočilo potnikom na spletni strani Wow Air: Vsi leti so odpovedani

T.L.
28. 3. 2019, 11.23
Posodobljeno: 28. 3. 2019, 11.44
Deli članek:

Z delovanjem je prenehala islandska nizkocenovna družba Wow Air. Kaj preostane potnikom z letalskimi kartami?

Profimedia
Wow Air ne leti več.

https://wowair.us
Obvestilo na spletni strani prevoznika.

Islandska nizkocenovna letalska družba Wow Air "je preteklost". Z obvestilom na spletni strani so obvestili potnike, da prekinjajo vse operacije in da so bili vsi leti družbe Wow Air odpovedani. Britanski BBC poroča, da so s tem pustili na cedilu na tisoče potnikov, ki so pri Wow Airu že kupili letalske karte. 

In kaj pri Wow Air svetujejo potnikom? Naj preverijo možnosti potovanja na želeno destinacijo preko drugih letalskih družb in ob tem omenjajo še možnost, da bodo nekateri letalski prevozniki ponudili polete po nižjih cenah, tako imenovane "rešilne karte" (angleško rescue fare). Ko/če bodo tovrstne informacije na razpolago, jih bodo objavili tudi sami, še zagotavljajo.

Na spletni strani letalske prevoznika so nato navedli možnosti, ki naj jih za povrnitev denarja preverijo potniki, ki so ostali praznih rok (plačilo s kreditno kartico, nakup leta preko evropskega turističnega posrednika, plačilo zavarovanja ob nakupu letalske karte ...).  

Lani prepeljali 3,5 milijona potnikov

V lanskem letu je letalska družba Wow Air, ki je začela s poslovanjem leta 2012 in je na koncu zaposlovala 1000 ljudi, z 11 letali prepeljala 3,5 milijona potnikov. Leteli so tako na krajših kot tudi daljših destinacijah po Evropi , ZDA, Kanadi in Aziji. 

Sicer pa se je v zadnjem času po poročanju britanskega BBC več letalskih prevoznikov znašlo v finančnih težavah: v začetku letošnjega leta je nemška Germania razglasila stečaj, nizkocenovni prevoznik Norwegian je zbiral sredstva in za finančne težave krivil naraščajoče cene goriva in valutna nihanja. Tudi gigant Ryanair je minuli mesec poročala o prvi četrtletni izgubi po letu 2014.